Η κατοίκηση ως κοινό – Από την πολυκατοικία στην συνεργατική κατοικία
Το CoHab Athens συμμετέχει στο πρόγραμμα του 3 137, F.A.R. (Floor Area Ratio) – Συντελεστής Δόμησης.
Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2020 12.00-12.50
Μοιραζόμαστε το Αθηναϊκό μας όραμα, για εναλλακτικές μορφές ιδιοκτησίας, για πρωτόκολλα και πρότυπα συμβιωτικής αστικής ζωής, συζητάμε ιδέες και ανάγκες, περιορισμούς και διλήμματα, επανεγγραφοντας στην ελληνική πραγματικότητα εμπειρίες από το εξωτερικό.
Ακούστε την εκπομπή εδώ :
https://www.mixcloud.com/3137Athens/housing-as-commons-from-polykatoikia-to-cooperative-housing-by-co-hab-athens/
Το F.A.R. είναι ένας άτλαντας κατοίκησης που χαρτογραφεί τις οικονομικές, πολιτισμικές και οικιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στην πόλη και στοχεύει να αναδείξει πολλαπλές αφηγήσεις και εικόνες για το παρόν και το μέλλον της Αθήνας. Πρόκειται για μια αφήγηση που πραγματοποιείται σε τρία διαδοχικά αυτοτελή επεισόδια: ένα κοινοτικό ραδιόφωνο και μια παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο του 3 137, μια σειρά δράσεων στο δημόσιο χώρο της Αθήνας και τέλος μια ομαδική έκθεση που θα ολοκληρώσει το εγχείρημα το ερχόμενο φθινόπωρο.
Το F.A.R. εστιάζει στους τρόπους κατοίκησης της πόλης και προέρχεται από την ανάγκη κατανόησης των διαφορετικών τύπων μεταμορφώσεων που συμβαίνουν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Παρά την οικονομική ύφεση της τελευταίας δεκαετίας και την πολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η πόλη έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός. Ταυτόχρονα, τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρούμε την τοπική καλλιτεχνική σκηνή να αλλάζει, τον αριθμό των καλλιτεχνικών χώρων να αυξάνεται και να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες ποικίλης κλίμακας.
